Eenvoudig het aantal netwerkuitgangen vermeerderen met switches

Als je op een eenvoudige manier de hoeveelheid HDMI uitgangen of netwerkuitgangen wilt vermeerderen, denk dan eens aan de aanschaf van switches. Door de grote hoeveelheid uitgangen zijn deze simpele, kleine apparaten geschikt voor een netwerk thuis, maar ook voor een kantoorlocatie waar wellicht meer dan tien poorten extra nodig zijn.

Wanneer kies je voor switches

Als jij te maken hebt met de volgende situaties, is het aanschaffen van switches een goede en voordelige optie.

  • bij het verbinden van veel schermen aan één apparaat
  • voor het aansluiten van veel apparaten op een netwerk
  • voor het verbinden van veel apparaten aan één scherm

Hierbij is het wel belangrijk dat je het juiste model kiest.

Netwerk switch

Een andere naam voor de netwerk switch is: netwerk splitter. Het doel van een netwerk switch, is het splitsen van een ethernet kabel. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid, meerdere apparaten aan te sluiten op het internet. Stel dat je een switch met 5 ethernetpoorten hebt, dan kan één ethernet kabel door de switch worden gesplit, naar 4 uitgangen.

HDMI switch

Met een HDMI switch wil je bereiken, dat meerdere apparaten zoals een Playstation een laptop of dvd speler op één apparaat (in dit geval de switch) wordt aangesloten. Deze kan vervolgens aan één scherm aangesloten worden. Dit scheelt jou een hoop werk, aangezien je geen kabels uit de televisie hoeft te halen, wanneer er diverse apparaten worden gebruikt.

HDMI matrix

Gaat jouw voorkeur uit naar het aansluiten van meerdere beeldschermen én apparaten, dan is de HDMI matrix de juiste switch voor jou. Deze combinatie van een HDMI switch en HDMI splitter, laat jou kiezen of je de weergave op meerdere schermen wilt. Ook is het mogelijk een groter aantal apparaten op de matrix aan te sluiten.

Bijkomend voordeel is, dat de switch zelf input waarneemt. De gebruikte poort zal hierdoor automatisch goed worden ingesteld. Andersom idem dito, als er in de HDMI uitgangen, kabels worden geplugd.

Aandachtspunten bij aanschaf

Let bij de aanschaf op de hoeveelheid uitgangen. Je bent sowieso al één poort kwijt aan de TV of router. De maximale snelheid van een netwerk switch, is van groot belang om een goede snelheid te krijgen. Een hoge snelheid is sowieso altijd goed om te kiezen. De switch kan namelijk moeiteloos naar een lagere snelheid schakelen. Kijk tot slot ook even naar de netwerkkabels en hun maximale capaciteit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord