Wat houdt een NDIX precies in?

Wat is NDIX precies? Veel mensen zullen dit niet weten. Het is geen term die je in het dagelijkse leven tegenkomt. Om NDIX te begrijpen is het handig om eerst te weten wat breedband betekent. Deze term zegt de meeste mensen waarschijnlijk ook niets. Maar na de uitleg zal je zien dat het allemaal met elkaar te maken heeft. Breedband heeft met netwerken van het internet te maken. Breedband is het maken van verbinding met het internet op een snelle manier. Bij snelheid van het internet wordt er onderscheid gemaakt tussen de downloadsnelheid en de uploadsnelheid. De snelheid van het internet wordt uitgedrukt in kilobits. Een breedband verbinding maakt het internet dus sneller. Dit kan een goede uitkomst zijn voor je bedrijf maar ook voor de internetverbinding thuis. Vooral met het vele thuiswerken tegenwoordig.

Waarom sneller internet

Veel mensen voelen niet de behoefte om hun internet sneller te maken, ze denken alles te kunnen doen op hun huidige netwerk. Toch is er erg verstandig om over te gaan op een sneller netwerk. Tijdens de corona crisis is dit duidelijker dan ooit geworden. Veel mensen hebben thuis gewerkt, het hebben van een snelle verbinding kan essentieel zijn. Ook voor de zoom meetings van de kinderen, is het meer dan handig. Geen vertraging meer in de verbinding. Het hangt van je baan af wat je met het internet doet, voor sommige banen is het van belang dat er dingen snel gedownload of geüpload kunnen worden. Hoe sneller het internet, hoe sneller de download klaar is.

Snel internet op het kantoor

Snel internet is misschien wel nog belangrijker op het kantoor, waar je met vaak een hele groep mensen werkt op hetzelfde netwerk. Op het kantoor moeten dingen op tijd aangeleverd worden, telefoongesprekken, chat gesprekken gevoerd worden en moet je opdracht op tijd af. Langzaam of uitvallend internet kan een ramp zijn voor je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een belangrijke klus die niet op tijd verstuurd kan worden of af is, omdat het internet er uit heeft gelegen. Het is daarom verstandig te informeren naar de snelste en veiligste netwerk opties voor jouw bedrijf. Een goede internet verbinding is onmisbaar geworden in dit tijdperk.

NDIX verbinding

Breedband is een verbinding met een snel netwerk. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

Je zal vast wel eens de termen WAN en LAN voorbij hebben zien komen. LAN betekent Local Area Network, de naam zegt het al. Dit zijn jouw apparaten thuis die met jouw netwerk verbonden zijn. WAN is belangrijker in deze context. WAN betekent Wide Area Network dit is het netwerk van een gebied. Naar dit netwerk wordt informatie verstuurd en ontvangen via de WAN-poort van je modem.Het is belangrijk dat dit netwerk snel is. NDIX biedt organisaties en bedrijven aansluiting tot hun digitale marktplaats aan waar ICT diensten worden aangeboden. Hier kan je alle ICT diensten vinden die nodig zijn in jouw organisatie of bedrijf. Vaak wordt je ook op glasvezel aangesloten wat al zorgt voor een grote verbetering in de internetsnelheid. Er kan ook gekozen worden voor de hiervoor genoemde breedband verbinding. Op deze manier hoeft je organisatie of bedrijf geen nadeel te ondervinden van een slecht netwerk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord