Een zakelijke Laptop aanschaffen, hier moet je op letten

laptop-reparatie-werkplaats

Je bent opzoek naar een zakelijke laptop voor je bedrijf of misschien voor je werknemers. Door het grote aanbod kan het misschien verwarrend zijn om een juiste zakelijke laptop te vinden. Hieronder vind je een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van je zakelijke laptop.

Kijk eerst goed waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken.

Allereerst is het belangrijk dat je goed in kaart brengt waar de laptop voor gebruikt gaat worden. Zijn de lichte taken zoals tekstverwerking en internetten of worden er zware 3d modellen ontworpen. Dat is een belangrijke vraag die je je van tevoren moet gaan stellen. Natuurlijk is dit per bedrijf verschillend. Want voor lichte werkzaamheden kan je geld besparen door te kiezen voor een laptop met bijvoorbeeld een Intel Core i3 processor. Voor zwaardere taken heb je misschien wel een Intel Core i7 nodig plus een grafische kaart.

Het besturingssysteem

Het besturingssysteem is een erg belangrijke keuze. Dit kan je namelijk niet zomaar veranderen. Over het algemeen wordt er op de werkvloer veel gebruik gemaakt van Windows, MacOS en ChromeOS. Windows is een relatief veilige keuze omdat de meeste mensen hier goed mee overweg kunnen. Toch vinden sommige mensen MacOS veel fijner om op te werken.

Beide besturingssystemen hebben hun voor- en nadelen maar persoonlijke voorkeur is naar ons idee doorslaggevend voor de keuze. Een ander alternatief dat ook wel is wordt gebruikt is ChromeOS. Dit is het besturingssysteem van google. Het voelt een beetje aan als een besturingssysteem voor een telefoon. Daarnaast werk je met ChromeOS in Cloud, dit maakt dat de Chromebook laptops vaak goedkoper zijn aangezien er weinig intern geheugen op zit.

Processor en werkgeheugen

dunne-zwarte-laptop

De processor is eigenlijk het hart van de computer. De processor voert de belangrijkste rekentaken uit en is verantwoordelijk voor de snelheid van de laptop. Heb je een krachtigere processor, dan kan je ook zwaardere programma’s draaien. In combinatie met het RAM-geheugen bepaalt de processor ook hoe geschikt je laptop is voor multitasking. Voor lichte werkzaamheden heb je vaak aan een Intel Core i3 processor voldoende. Voor iets intensievere taken en wat meer snelheid wordt er vaak gekozen voor een Intel Core i5. Voor echt zware taken zoals grafische vormgeving heb je misschien wel een Intel Core i7 nodig met een grafische kaart.

Intern geheugen en je budget

Tot slot is het goed om te kijken naar het interne geheugen. Ben je van plan om veel grote bestanden op de laptop op te slaan, dan is het van belang dat er genoeg intern geheugen is. Daarnaast is je budget natuurlijk ook een belangrijke factor. Vanzelf sprekend is het vaak hoe duurder de laptop, hoe beter hij ook is.

Verschillende laptop families

Aanbieders van zakelijke laptops bieden vaak verschillende productlijnen aan voor andere doeleinden. HP heeft bijvoorbeeld de HP ProBook voor de alledaagse zakelijke werkzaamheden. Voor wat meer power en een betere bouwkwaliteit is er de HP EliteBook laptop en tot slot voor echt zware taken zoals grafische vormgeving is er ook de HP ZBook. Bij Lenovo werkt dit ongeveer hetzelfde binnen de Lenovo ThinkPad laptop familie. Zorg er dus altijd goed voor dat je een laptop uitkiest die past bij de gebruiksdoleinden.

Geef een antwoord