3 Tips om zere benen te voorkomen tijdens het sporten

Elke sporter heeft tijdens het sporten wel eens zware of zere benen ervaren. Vermoeidheid van de benen komt vaak voor na zware inspanning, vooral wanneer iemand meer traint dan normaal of niet genoeg rust krijgt.

Hier zijn drie suggesties om vermoeide benen te vermijden. Hierdoor kun je langer genieten van je training of wedstrijd zonder risico op blessures aan je benen.

Maak je eigen schema

Natuurlijk moet je proberen je sportschema zo consistent mogelijk te houden. Daar is een planning voor. Als het niet jou dag is, zijn je benen niet zo fris als ze zouden moeten zijn. In een sportschema wordt hier geen rekening mee gehouden. Forceer jezelf daarom niet te hard om je oefening af te maken als je benen niet in de stemming zijn. Je bent niet alleen van streek door je vermoeide benen, maar je beschadigt ook meer dan je traint.

Pas je snelheid aan

Wanneer je denkt dat je het tempo niet langer kan houden, zonder dat je last krijgt van vermoeide benen, pas je snelheid aan. Een verminderde snelheid verbruikt minder energie. Hierdoor zul je minder snel last hebben. U kunt dus langere tijd met een verminderde snelheid zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw benen. Neem ook even een pauze voordat je helemaal vermoeid raakt.

Gebrek aan energie

Een andere reden waarom je je vermoeid voelt, is door gebrek aan energie in je lichaam. Het is van cruciaal belang om tijdens je pauze voldoende energie te gebruiken om dit te vermijden. Zeker als je een lange of zware dag trainen op de planning hebt staan. U kunt bijvoorbeeld een energiedrankje nemen. Je lichaam heeft veel tijd om de energie er in te steken. Haal de energie er nu in, voordat je er spijt van krijgt.

Stop als je benen nog vermoeid zijn! Je wilt jezelf geen druk opleggen. Het is niet voor niets dat je benen tekenen van vermoeidheid vertonen; als u ze blijft belasten, neemt het risico op een blessure toe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord