3 Tips voor sporten op kantoor

Tegenwoordig willen steeds meer werknemers samen met hun collega’s sporten.

We zijn ons allemaal bewust van de positieve effecten van sport op de kwaliteit van leven en daarmee op de werkvloer, met name op het gebied van stressmanagement en teambuilding.

Het spelen van games kan helpen bij het oplossen van problemen en creatief denken.

Het stelt medewerkers in staat om met elkaar te communiceren en een gevoel van teamwerk te bevorderen.

Stressverlichting en meer interactie

Waar mogelijk kunnen bedrijven zorgen voor een goede sportschool in hun pand (bijvoorbeeld een zaalvoetbalveld of een boksring). Echter laat het gebrek aan ruimte dit soms niet toe. Er zijn tal van alternatieve mogelijkheden, zoals tafelvoetbal of poolen.

Een snel potje tafelvoetbal kan een geweldige stressverlichter zijn. Langdurig werken kan leiden tot spanning en vermoeidheid. Tafelvoetbal kan werknemers aanmoedigen om deel te nemen aan gesprekken en zo de algehele betrokkenheid van het personeel te vergroten.

Creëer een yoga Room

Werk is een van de meest stressvolle aspecten in ons leven, en deadlines kunnen ons snel overweldigen en de productiviteit verminderen. U kunt medewerkers vragen om tijdens hun lunchpauzes samen een eenvoudige work-out te doen door een van uw leegstaande kantoorruimtes om te bouwen tot een yoga ruimte.

Sport op kantoor kan in allerlei soorten en maten. Het is ook cruciaal om het grotere geheel van dit concept te begrijpen. In feite verwijst de term “sporten op kantoor” zowel naar sport binnen het bedrijf als naar sportactiviteiten die buiten de bedrijfsgrenzen plaatsvinden.

Sport buiten de bedrijfsgrenzen is ook een goede strategie

Elke maand organiseert uw kantoor misschien een teamsporttoernooi, waarbij afdelingen strijden om de bedrijfsprijs. Dit kan elke sport zijn die uw werkplek leuk vindt, en het kan plaatsvinden tijdens de lunch of na de werkuren. Om er zeker van te zijn dat dit een succes wordt, moet u wat vooronderzoek doen om te zien welke games uw team misschien leuk vindt om te spelen.

Voordelen van sport op kantoor

In vergelijking met een inactieve, bureaugebonden werknemer kan sporten op kantoor de nettowinstgevendheid van collega’s verhogen. Een werknemer die aan sport doet, verbetert niet alleen zijn fysieke vermogen, maar ook zijn mentale vermogen.

Medewerkers die zelfverzekerder zijn en beter samenwerken, een betere teamgeest hebben, een beter tijdbeheer hebben en meer betrokken zijn bij hun taken presteren ook beter. In termen van het imago van het bedrijf zou het alleen maar verbeteren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord