Stoppen met drank en drugsgebruik

In Nederland zijn er 82.000 personen verslaafd aan alcohol. Slechts 6,4 % van deze mensen gaat ervoor in behandeling. Naast de alcoholverslaving zijn er 30.000 mensen in Nederland die verslaafd zijn aan wiet. In Nederland kan iedereen boven de 18 alcohol kopen in de winkel. Dit geldt ook voor het kopen van wiet in een coffeeshop. Er zijn ongeveer 570 coffeeshops in Nederland. Het produceren en leveren van wiet is illegaal, maar de verkoop wordt wel gedoogd. Voor de coffeeshops zijn er regels, het gedoogbeleid, waar zij zich aan moeten houden. Wanneer zij zich netjes aan de regels houden, dan gebeurt er niks. Wanneer deze regels niet gevolgd worden, dan kunnen zij vervolgd worden. vanwege het hoge aantal verslavingen kunnen mensen in behandeling gaan. Zij kunnen afkicken voor wiet en afkicken voor alcohol.

Afkicken

Bij het afkicken gaat iemand stoppen met het gebruik van verdovende middelen. De meest voorkomende verdovende middelen zijn alcohol en drugs. Het doel van het afkicken is dat je van de verslaving afkomt en dat je een leven kan leiden zonder invloed van verdovende middelen. Vaak is er een achterliggend verhaal waardoor mensen beginnen met het gebruik van verdovende middelen. Een voorbeeld hiervan is een traumatische gebeurtenis. Veel mensen proberen dan weg te lopen van de realiteit. De verdovende middelen worden hierbij gebruikt om uit de realiteit te lopen. Als je onder invloed bent, dan herinner jij je vaak niet wat er is gebeurd. Ook weet ben jij op dat moment niet bewust van wat er om je heen gebeurd. Het gebruik van verdovende middelen schaad niet alleen de gebruiker, maar vaak ook de omgeving. De naasten van zo een persoon die lijden onder het gedrag van de gebruiker. Bij het afkicken wordt ervoor gezorgd dat je wordt verlost van de verslaving. Vaak vertoont het lichaam ontwenningsverschijnselen. Voorbeelden hiervan zijn slecht slapen, zweten en trillen.

Manieren afkicken

Bij het afkicken heb je drie manier om van je verslaving af te komen. De eerste manier is het langzaam afbouwen van de middelen. De tweede manier is het direct stoppen met de middelen en de laatste manier is het direct stoppen met de middelen en medicijnen toegediend krijgen. Door middel van deze medicijnen wordt er langzaam afgebouwd.

Afkicken wiet en alcohol

Bij het afkicken van wiet en alcohol zijn er enkele stappen die je moet ondergaan. Deze stappen zijn nodig om van je verslaving af te komen. Allereerst is het belangrijk dat je het probleem accepteert. Je accepteert dat jij verslaafd bent aan wiet of aan alcohol. Pas wanneer jij het probleem hebt erkent, dan kun je het probleem oplossen. Na het accepteren van de verslaving kun jij je aanmelden bij een afkickkliniek. Dit is een speciale instelling die mensen helpt bij het behandelen van een verslaving.  In de afkickkliniek wordt je ondersteund om van je verslaving af te komen. Je kunt je aanmelden bij een afkickkliniek. Dit kan zowel telefonisch als online. Vervolgens zal er een telefonisch intakegesprek plaatsvinden. Hierna wordt er een behandeladvies en adviesgesprek gevoerd. Tot slot wordt de behandeling gestart. Dit kan maanden duren. Dit hangt per persoon af. Daarnaast hangt het af van de verdovende middelen die je gebruikt en in hoeverre jij verslaafd bent.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord